خرید انواع پارچه مانند هر نوع محصولی در هر بازاری دارای یکسری اصطلاحات است که میان فروشندگان و خریداران رد و بدل می شود که معمولا برای افراد تازه کار مبهم و غیر قابل فهم است. آشنایی با اصطلاحات رایج در بازار می تواند سرعت معامله میان فروشنده و خریدار را سرعت بخشد.
تعداد اینگونه از اصطلاحات در بازار انواع پارچه چندان زیاد نیست اما همین موارد برای کسانی که به تازگی فروشنده پارچه شده اند یا کارگاه تولیدی به تازگی تاسیس کرده اند، کمی دلهره آور است و خیلی مواقع بدون سوال در مورد آنها به هر دلیلی می گذرند.
اما تجربه فروش عمده پارچه به ما ثابت کرده است که هرچقدر شما اطلاعات دقیق تری از پارچه و اصطلاحات مربوط به این حوزه داشته باشید، قطعا خرید بهتر و مطمبن تری را تجربه خواهید کرد.
یکی از مزیت های مهم شناخت اینگونه اصطلاحات در زمان خرید انواع پارچه این است که فروشنده می داند با یک خریدار مطلع در ارتباط است، بنابراین در قیمت عمده پارچه و ارایه توضیحات دقیق تر عمل خواهد کرد.
خرید انواع پارچه و اصطلاحات رایج در بازار پارچه کدامند؟
در بازار فروش عمده پارچه تعدادی از اصطلاحات هستند که به وفور استفاده می شوند و دانش شما در مورد اینگونه کلمات باعث می شود خرید پارچه بهتری داشته باشید. در ادامه پر کاربرد ترین اصطلاحات را شرح می دهیم که در نهایت راهنمای خرید انواع پارچه شما عزیزان باشد.
عرض و طول پارچه چیست؟
معمولا اکثر پارچه ها دارای عرض و طول یکسانی هستند و تقریبا تمامی تولیدی ها و بنکداران پارچه با مشخصات کلی آنها آشنا هستند.
عرض پارچه تقریبا در هر نوع از پارچه یکسان است و در زمان تولید پارچه مشخص می گردد که هر پارچه را در چه عرضی تولید و در بازار عرضه کنند.
معمولا عرض پارچه بر اساس کارایی پارچه و دستگاه تولید کننده آنها مشخص می شود.
برای مثال پارچه ترگال و کجراه تنها در عرض 150 سانتی متر تولید می شود و تا الان هیچ عرض دیگری از این پارچه در بازار مشاهده نشده است.
اما برعکس این موضوع می توان به پارچه تترون اشاره کرد که در عرض های مختلف تولید و همگی آنها پر فروش هستند. برای مثال تترون از پیراهن تا پارچه چادر جشن تکلیف کاربردی است.
عرض 90، 100، 110، 150، 200، 240، 250 و 300 سانتی متر از عرض های پارچه در خرید و فروش عمده پارچه است که منسوجات متنوع و مختلفی را شامل شده اند.
طول پارچه چیست؟
طول پارچه در فروش عمده پارچه به متراژ طاقه گفته می شود.
هر پارچه ای در زمان اتمام تولید باید بسته بندی شود که فرقی ندارد در چه عرضی باشد و کارخانه باید این محصول را با متراژ معین بسته بندی و به بازار عرضه کند.
معمولا اکثر پارچه ها به متراژ 30، 40، 50، 100 و حتی 150 طاقه پیچی می شوند.
اما متراژ یا همان طول پارچه بر چه اساسی انتخاب می شود؟
معمولا کارخانه های نساجی برای فروش انواع پارچه و متراژ طاقه موارد متعدد را بررسی می کنند.
یکی از مهم ترین موارد برای طول پارچه یا متراژ طاقه، ضخامت پارچه است زیرا نباید وزن طاقه به قدری سنگین شود که جا به جایی و فروش آنها نیز راحت باشد.
طاقه پارچه چیست؟
همانطور که در قسمت قبل گفتیم به بسته بندی متراژ معینی از هر پارچه، طاقه پارچه گفته می شود.
برای مثال خرید پارچه تترون در هر عرضی معمولا بصورت طاقه های 40 متری است. اما برای مثال پارچه فلامنت بیمارستانی را بصورت رول های 150 متری طاقه پیچی می کنند.
در نتیجه انتخاب متراژ هر طاقه ارتباط مستقیمی با جنس پارچه دارد. هر چقدر ظرافت پارچه بیشتر باشد امکان افزایش متراژ پارچه نیز وجود دارد و کارخانجات نیز تمایل به افزایش متراژ هر طاقه را دارند.
منظور از عدل پارچه چیست؟
به تعدادی طاقه پارچه از هر جنسی که در یک گونی به شکل مرتب بسته بندی شود را عدل و این عمل را اصطلاحا عدل بندی خواهند گفت.
خرید انواع پارچه عمده بصورت طاقه ای و عدلی است.
در این مورد هم کارخانجات نساجی با توجه به مشخصات جنس و وزن پارچه تصمیم خواهند گرفت که چه تعداد از طاقه پارچه را در یک گونی کنار یکدیگر قرار دهند که حمل و نقل آنها نیز آسان شود.
اگر تجربه خرید انواع پارچه را داشته باشید متوجه خواهید شد که فروشندگان از کلماتی مثل طاقه پارچه یا عدل بندی استفاده خواهد کرد و منظور آنها بسته بندی پارچه و یا بسته بندی تعدادی طاقه پارچه است.
وزن یا گرماژ پارچه چیست؟
در بازار پارچه عمده معمولا از وزن یا گرماژ برای مشخص کردن صخامت پارچه استفاده خواهند کرد.
این مشخصه پارچه در کنار عرض پارچه اعتبار خواهد داشت، به عبارتی ساده تر پارچه ای با وزن 240 گرم در عرض 150 سانتی متر از پارچه ای با وزن 240 گرم در عرض 200 سانتی متر ضخیم تر خواهد بود.
معمولا خریداران برای خرید انواع پارچه باید حتما عرض پارچه، جنس و گرماژ هر پارچه را بررسی یا از فروشنده سوال کنند.
تنوع پارچه های ایرانی و خارجی بسیار گسترده است و حتما در زمان خرید و فروش عمده پارچه به چنین مواردی توجه داشته باشید که بهترین پارچه را خریداری کنید.
منظور از یارد چیست؟
زمانی که قصد خرید پارچه ایرانی را داشته باشید، معمولا پارچه ها بر حسب متر خرید و فروش می شوند. اما تمامی پارچه های خارجی در بازار بصورت یارد معامله می گردد.
یارد یک واحد اندازه گیری پارچه است که هر یارد 90 سانتی متر است. به عبارت ساده تر یک طاقه 25 یاردی تقریبا 23 متر دارد و در زمان خرید عمده پارچه حتما به معیار فروش توجه داشته باشید.
خرید انواع پارچه ایرانی در بازار معمولا بصورت متر یا کیلو می باشد که پارچه های تریکو که دارای کش در عرض و طول پارچه هستند را بصورت کیلویی می فروشند.
اما همین پارچه های کیلویی را هم در نهایت برای توضیح دقیق تر به مشتری بصورت حدودی به متر تبدیل خواهند کرد و فروشنده برای مشخص کردن متراژ هر طاقه اعلام می کند که مثلا هر طاقه 25 کیلویی دارای 75 متر است.
بنابراین در پارچه های کیلویی هم به این شکل می توان فهمید که ضخامت کدام پارچه بیشتر یا کمتر است. هر چقدر که متراژ بیشتری داشته باشد بنابراین ضخامت کمتری نیز دارد.
کالیته پارچه چیست؟
کارخانه های نساجی معمولا پارچه های متنوعی را تولید می کنند که هر یک از آنها احتمالا طرح یا رنگ مختلفی دارد.
بنابراین کارخانه تولیدی برای بازاریابی و نمایش محصولات خود نیازمند پکیجی از پارچه های خود می باشد که به خریداران ارایه دهد.
به تکه هایی از پارچه های تولید شده در کنار یکدیگر و حتی کد گذاری آنها اصطلاحا کالیته یا کاتالوگ پارچه می گویند.
خرید انواع پارچه با مشاهده کالیته پارچه برای مشتریان کار را بسیار آسان خواهد کرد و مشتریان با مشاهده و لمس پارچه بهتر می توانند تصمیم بگیرند که کدام پارچه یا کدام رنگ برای کار خود لازم دارند.
منظور از سری رنگ پارچه چیست؟
در بازار پارچه شاهد فروش و خرید انواع پارچه با رنگ و شکل های مختلفی هستیم که هر کدام قیمت متفاوتی نیز دارند.
معمولا پارچه های که ساده و تک رنگ هستند را می توانید بصورت تکی خرید و فروش کنید. اما پارچه های طرحدار در بازار بصورت سری رنگ خرید و فروش می گردند.
برای مثال خرید پارچه لباس کار بصورت تک رنگ و هر تعداد از طاقه پارچه می باشد و پارچه های ملحفه ای یا پیراهنی احتمالا بصورت سری رنگ فروش خواهند رفت.
پارچه ملحفه ای هر نقشه ای از پارچه معمولا 4 یا 5 رنگ دارد که کارخانه ها و بنکداران عمده این نوع منسوجات بصورت سری رنگ می فروشند.
خام پارچه و منظور از تکمیل پارچه چیست؟
روند تولید انواع پارچه بدین شکل است که ابتدا الیاف و نخ پارچه را مشخص و سپس از طریق دستگاه های نساجی اقدام به تولید و بافت پارچه خواهند کرد. به پارچه که بعد از بافت به دست می آید خام پارچه گفته می شود.
اما نباید انتظار داشت که پارچه تولید شده فورا به بازار عرضه شود.
در مرحله بعد پارچه برای شستشو، رنگرزی یا چاپ به کارخانه های تکمیل ارسال می شود.
در این مرحله است که با تکنیک های مختلف اقداماتی روی پارچه صورت خواهد گرفت و در نهایت پارچه تولید شده را طاقه پیچی و عدل بندی خواهند کرد.
خرید انواع پارچه
خرید انواع پارچه زمانی بسیار راحت خواهد شد که شما دانش کافی در مورد پارچه ها و اصطلاحات خرید و فروش آنها را در بازار بشناسید.
بدین شکل به راحتی می تواند هر مدل از پارچه را که خواستید از فروشنده استعلام قیمت کنید و با سایر فروشندگان مقایسه کنید.
برای مثال ممکن است که پارچه ای مشابه در میان فروشندگان قیمت های فروش متفاوتی داشته باشد اما شما باید توجه کنید که آیا مشخصات پارچه مانند وزن آنها با یکدیگر یکسان است؟
بدین ترتیب می دانید که هزینه ای که برای خرید پارچه پرداخت کرده اید منطقی بوده است یا خیر.
بنابراین برای خرید عمده انواع پارچه حتما چنین مواردی را در نظر داشته باشید و در مورد هر اصطلاحی که متوجه نشدید از فروشنده سوال کنید.
2 پاسخ
سلام لطفا بنده را در مورد خرید انواع پارچه فاستونی مدارس راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
برای دریافت اطلاعات پارچه های فاستونی با مشاوران ما تماس بگیرید